Szavazás

Hány százalék hozamot szeretnél elérni a tőzsdén?

Havi 1% ............................. (ez évi 12,7%) - 11.6%
Havi 2% ............................. (ez évi 26,8%) - 10.1%
Havi 3% ............................. (ez évi 42,6%) - 7%
Havi 4% ............................. (ez évi 60,1%) - 4.6%
Havi 5% ............................. (ez évi 79,6%) - 7.9%
Havi 6% ............................. (ez évi 101% -> duplázás) - 11.7%
Havi 8% ............................. (ez évi 152%) - 3.9%
Havi 10% ............................. (ez évi 214% -> háromszorozás) - 14.6%
Havi 13% ............................. (ez évi 333% -> négyszerezés) - 2.8%
Havi 15% ............................. (ez évi 435% -> ötszörözés) - 12.1%
Napi 20% ............................. (láttam egy videót ahol az oktató 100%-ot csinált két nap alatt) - 4.4%
Napi 30% ............................. (most voltam egy méregdrága tőzsdei tanfolyamon és a túl nagy kapzsiságom miatt egy lúzer vagyok) - 1.8%
Napi 40% ............................. (gondolkodás nélkül szoktam szavazni) - 7.5%

Összes szavazat: 3573

Ki olvas minket

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi

"A pénz olyan, mint a szex. Ha nincs, mindig arra gondolsz, ha van, mindig máson jár az eszed."

Kapcsolódva, az előző cikkhez, szeretném leírni a saját tapasztalatomat, és gondolatomat.

Nagyon jól hangzik, hogy csináljunk havi 15%-ot a pénzünkön a tőzsdén, és akkor a duplázásos technikával, gyorsan meggazdagodunk. Véleményem szerint matematikailag teljesen megállja a helyét ez a módszer, de akkor mégis miért olyan kevés a gyakorlati példa ennek megvalósítására? A valóság az, hogy a legtöbben azért kerülik el nagy ívben a tőzsdét, mert úgy gondolják a tőzsde kockázatos. Az emberek biztonságra vágynak.

Itt a hangsúly a biztonságon van!

Én is úgy gondoltam, hogy a tőzsde túl kockázatos és ez visszatartott. Én magam is, sokáig csak azt hallottam és tudtam a tőzsdéről, hogy a tőzsde az egyik legkockázatosabb befektetési lehetőség, ezért jobb, ha távol maradok tőle, pénzt meg pláne ne merjek bevinni, mert tuti, hogy mindet elbukom.

Engem azért mégis izgatott az a kérdés, hogy vajon, hogyan tudnék az ideiglenes jövedelmeimből, állandó bevételeket csinálni? Ezért továbbra is érdekelt a tőzsde, és az ebben rejlő lehetőség. És persze engem is visszahúzott a félelem, hogy bizony elbukhatom az összes pénzemet, ha tőzsdézni kezdek.

De nekem szerencsém volt, mert megtanulhattam azt, hogy hogyan tudok a tőzsdén a vagyonomra biztosítást kötni! Ez azt jelenti, hogy ha nagyot bukik is az adott részvény, az én befektetésemen a veszteséget maximálni tudom. Éppen olyan ez, mint ha vennék egy ingatlant, és arra biztosítást kötnék. Ha pl. le is ég az ingatlan, a biztosító kifizeti a káromat.

Egy ilyen biztosítással egybekötött részvényvásárlás, már egészen más megvilágításba helyezte a tőzsdét a számomra. Ezzel a megoldással kizárható, hogy minden pénzemet elveszítsem a tőzsdén. Így már inkább az igaz, hogy akármit csinálhat a tőzsde, maximum a biztosítási díjat veszíthetem el, amely a tőkémnek csak egy kis része. Ezért ma már azt kell mondjam, hogy az egyik legbiztonságosabb befektetési mód számomra: a tőzsde.

Véleményetek szerint, ha másoknak is lehetősége lenne megismerni azt, hogy hogyan tud biztosítást kötni a pénzére a tőzsdén, akkor többen érdeklődnének a tőzsde iránt?