Szavazás

Hány százalék hozamot szeretnél elérni a tőzsdén?

Ki olvas minket

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi

"A Wall Street az egyetlen hely, ahová Rolls Royce-on hajtanak az emberek, hogy olyanoktól kérjenek tanácsot, akik földalattin járnak."
Warren Buffett

Pontokba szedve:

1. Több mint napi 10ezer Forint/fő-be kerül.
2. Az összlétszámot tekintve a bevétel meghaladja a napi 100ezer Ft-ot.
3. Akármennyire is drága egy tőzsdeoktató ideje, ha meg tud élni önmagából csak a tanfolyamokból, akkor az kimeríti a méregdrága tőzsdetanfolyam definícióját, mert ebben az esetben semmi szüksége, hogy a tőzsdén élesben sikeres legyen.
A fenti három pont alól kivétel az a tőzsdetanfolyam ahol az oktató csak olyan pénzt fogad el a tanulótól amelyet a tanuló a tőzsdén keresett meg. Ez most így lehet, hogy furcsán hangzik, de ismerek egy tőzsdeoktatót aki ebben a konstrukcióban oktat. Még egyszer, mert ennek a tőzsdeoktatónak és mentornak nincs konkurenciája ezen a téren: tandíj címén csak olyan pénzt fogad el amelyet a tanuló a tőzsdén keresett meg.
4. Az oktató eltitkolja a tanfolyamon a tanított stratégia élesben történő alkalmazásának visszamenőleges eredményét a számláján. Ennek oka általában az, hogy az oktatott stratégia élesben történő kivitelezését mellőzi vagy az, hogy alkalmazza, de veszteséget csinált vele.
5. A tanfolyamról kikerülő tanulók kevesebb mint 5%-a lesz sikeres és akkor még el is túloztam az arányt.
6. A tanfolyamról kikerülők 80%-a negatív demó tapasztalatok alapján el sem kezdi élesben a tőzsdézést.
7. A maradék 20% egy része az élesben szerzett tapasztalat után nálam sírja el, hogy a tanfolyamon olyan könnyűnek tűnt a tőzsdén pénzt keresni és a veszteség esélye is alacsonynak és jól kontrollálhatónak tűnt. Nagy részük bekerül a „megégettem magam a tőzsdén” szlogent hangoztatók széles és hangos táborába.

Sajnálom, hogy ez a cikk ilyen negatívra sikerült, de mentségemre szolgál, hogy ezt a cikket az élet írta.
Hogy mégse ilyen szomorúan fejezzem be ezt a cikket elárulom, hogy van megoldás. Az igaz, hogy a legtöbb tőzsdetanfolyam méregdrága és használhatatlan, de van néhány tőzsdeoktatás amely kivétel  ez alól, korrekt pénzügyi konstrukcióban oktat és használható tudást ad. De neked kell döntened, neked kell megtanulnod jól megszűrni a kínálatot és neked kell jól választanod tőzsdetanfolyamot vagy mentort. Olyat ahol pénzzé konvertálható tudást kapsz.