Szavazás

Hány százalék hozamot szeretnél elérni a tőzsdén?

Ki olvas minket

Oldalainkat 9 vendég és 0 tag böngészi

Qui non proficit, deficit. (Aki nem gyarapszik, hanyatlik)

Stratégia általában

 

Felraktam a youtube-ra egy újabb videómat, amely bemutat egy 109 százalék profitban levő éles tőzsdei számlát. Arról a számláról készült a felvétel, amelyikről akkor készítettem felvételt amikor 43% pluszban volt. Ez a számla heti 2-3 óra kereskedéssel 16 hónap alatt több mint a duplájára nőtt. 10 ezer dollárról indult és a felvétel végén már 21.023 dollárban van. A videó érdekessége, hogy az elején még 109%-ban van a számla, a felvétel végére viszont átbillen 110% profitba.

Ez egy jó demonstráló számla, könnyen nyomon követhető az eredmény, mert csak az elején lett pénz ráutalva és nem lett róla kivéve a profit.

Többféle irányfüggetlen opció kereskedési stratégia létezik, ezek közül ezen a számlán egy kényelmesebb, de alacsonyabb hozamú verzió került alkalmazásra. Ha az a célod, hogy minél kevesebbet kelljen foglalkozni a kereskedéssel, akkor meg kell elégedni a havi 5% profit célkitűzéssel. Heti 2-3 óra kereskedéssel ne akarj 10-15% profitot elérni havonta.

Ha belegondolsz és kiszámolod, akkor a havi 5% a kamatos kamat elve szerint kb. 100% évente. Melyik bank ad ennyi kamatot a pénzedre?

Ha kimaradt az életedből, hogy végre láss egy felduplázott éles tőzsdei számlát, akkor nézd meg ezt a videót. Bemutatom rajta a kötéslistát és a 2013-as év havi lejáratait. Már csak azért is érdemes megnézni, mert ritka az aki képes úgy kereskedni 16 hónapon keresztül, hogy nincs egyetlenegy mínuszos hónapja.

Akkor fognak jól látszódni a számok a felvételen, ha átkapcsolod a videót HD (1080p) minőségre és teljes képernyősre (fullscreen)!

Mivel elég ritka, hogy valaki feltesz ilyen videót az internetre, remélem tetszeni fog. Ebben az esetben lépj be a youtube-ra és kattints a „tetszett” gombra.

A videó egy „kézikamerás” felvétel. Nyilvánvalóan látszik rajta, hogy vágatlan, manipuláció mentes, nem photoshop-olt. Bárki tud rajzolni egy tetszőleges profit görbét, egy excel táblából könnyű törölni a veszteséges trade-eket, egy képernyő (pl. camtasia) videó felvételt is könnyű megvágni, manipulálni.

Ezen a felvételen viszont közvetlenül a brókercégtől kérdezem le a kötéslistát és a havi eredmény kimutatást.

A korábbi felvételt erről a számláról itt tudod megnézni:

A második tőzsdei kereskedési kötéslista az interneten

 

 

Készítettem egy újabb videót egy éles tőzsdei számláról amely jelenleg 43% pluszban van. A felvételen látható számlán kb. 8 hónappal ezelőtt 10 ezer dollár volt és jelenleg 14 ezer 300 dollár felett van. Erre a számlára se lett közben pénz rátéve és nem lett róla kivéve a profit.

A cél ezen a számlán a havi 5% profit volt, bár a stratégia biztosítja a havi 10-15% profit elérését is. Az volt az elsődleges szempont, hogy minél kevesebb idő ráfordításával kitermelhető legyen a banki kamatoknál jóval magasabb profit. Ezért a tőzsdei termékek száma le lett csökkentve egyre és csak olaj határidős opciók alkalmazása történt. Így elég volt heti 2-3 órát kereskedni. Az előre lefektetett stratégia lehetővé teszi, hogy munka mellett, esténként ellenőrizzük a számlát és végrehajtsuk a szükséges tranzakciókat.

Érdemes megnézni a videót mert ebben nem csak a kötéslistát mutatom meg, hanem azt is, hogy minden hónap opciós lejárata pluszos lett a 2012-es évre vonatkozólag.

Ha szeretnéd látni a számokat akkor kapcsold HD (1080p) minőségre és teljes képernyősre (fullscreen) a videót!

Akár tetszett a felvétel, akár nem, kattints a youtube-on a „tetszett” gombra :)

A videó különlegessége:

A felvétel mobil telefonnal készült full HD (1080p) minőségben, így egyértelműen látszik, hogy manipuláció mentes, nem photoshop-olt. Egy tetszőleges profit görbét rajzolni vagy egy excel táblát összerakni kitalált adatokból könnyű. De még egy képernyő (pl. camtasia) videó felvételt is könnyű manipulálni.

Az előző bemutató filmet itt tudod megnézni:

Az első tőzsdei kereskedési kötéslista az interneten

 

Ennek a cikknek a megírásához úgy kaptam ihletet, hogy felfigyeltem egy érdekes kezdeményezésre. Egy magyarországi brókercég rábízott egy tőzsdei témakörben teljesen kezdő hölgyre 500 ezer Forintot. Ezzel az összeggel négy hónapig kereskedhet. Ha a negyedik hónap végén profitban van, akkor a profitot megtarthatja. Cserébe egy blogot kell rendszeresen írnia, amely a brókercéget népszerűsíti.
Gondoltam írok egy hozzászólást az egyik blogbejegyzéséhez. Fel is tettem a blog oldalukra, de levették. Valószínűleg túl ütősre sikerül. Mivel előre sejtettem, hogy ez a hozzászólás valószínűleg ki fogja verni a biztosítékot, így a biztonság kedvéért lementettem magamnak és most megosztom veletek.

Íme:


Mire elég négy hónap mire kevés?

Elég ahhoz, hogy:

1. Megtanulj tőzsdei alapfogalmakat.
2. Megtanuld néhány tőzsdei szoftver kezelését.
3. Megtanulj tippek (ismeretlen stratégia) alapján kereskedni.
4. Profitot csinálj akár 100%-ot is, de elég ahhoz is, hogy lenullázd a számlát.
5. Azt hidd, hogy ha nyereséget értél el azt saját magadnak köszönheted és nincs köze a szerencséhez.
6. Ha brutális mínuszt csinálsz elmenjen a kedved az egésztől.
7. Megtanuld a hírek értelmezésének alapjait.
8. Belekóstolj a világgazdasági folyamatok árbefolyásoló hatásaiba.
9. Megismerkedj azzal milyen mások pénzével kereskedni.

Kevés ahhoz, hogy:

1. Megtanulj önállóan kereskedni.
2. Stratégiát találj ami hosszú távon működőképes és be is gyakorold élesben.
3. Az iránykereskedés korlátai közül kitörj.
4. Dönteni tudj arról ki ért ahhoz miként lehet pénzt keresni a tőzsdén.
5. Találj egy profi tőzsdést aki a tőzsdéből meg tud élni és nincs szüksége az oktatásból vagy a brókerjutalékból bevételre.
6. Dönteni tudj arról ki számít jó tőzsdei mentornak és megszerezd magadnak.
7. Rájöjj arra, sokkal jobbak azok a stratégiák amelyek rendszeres havi jövedelmet termelnek miközben még az ármozgás irányát sem kell eltalálni.
8. Rájöjj arra, hogy a jó money management rontja az esélyeidet a profitra, igaz ugyan, hogy a számlalenullázódás esélyét is csökkenti.
9. Rájöjj arra, hogy a stop loss szintnél magasabb take profit szint gyengíti az esélyeiden a profitra, mert ilyenkor gyakrabban teljesül a stop.
10. Rájöjj arra, hogy a követő stop szintén rontja az esélyeiden a profitra, mert ilyenkor gyakrabban van take profit szint előtti stop.
11. Rájöjj arra milyen saját pénzt kockáztatni a tőzsdén és milyen pszichológiai tényezőket kell ilyenkor saját magadban kezelned.
12. Rájöjj arra, hogy a legfontosabb kérdés a tőzsdén az, hogy van-e élesben letesztelt stratégiád amely rendszeres profitot termel.

Tony James
TőzsdeGuru ! - most már ideje megtanulnod pénzt keresni a tőzsdén