Szavazás

Hány százalék hozamot szeretnél elérni a tőzsdén?

Havi 1% ............................. (ez évi 12,7%) - 11.6%
Havi 2% ............................. (ez évi 26,8%) - 10.1%
Havi 3% ............................. (ez évi 42,6%) - 7%
Havi 4% ............................. (ez évi 60,1%) - 4.6%
Havi 5% ............................. (ez évi 79,6%) - 7.9%
Havi 6% ............................. (ez évi 101% -> duplázás) - 11.7%
Havi 8% ............................. (ez évi 152%) - 3.9%
Havi 10% ............................. (ez évi 214% -> háromszorozás) - 14.6%
Havi 13% ............................. (ez évi 333% -> négyszerezés) - 2.8%
Havi 15% ............................. (ez évi 435% -> ötszörözés) - 12.1%
Napi 20% ............................. (láttam egy videót ahol az oktató 100%-ot csinált két nap alatt) - 4.4%
Napi 30% ............................. (most voltam egy méregdrága tőzsdei tanfolyamon és a túl nagy kapzsiságom miatt egy lúzer vagyok) - 1.8%
Napi 40% ............................. (gondolkodás nélkül szoktam szavazni) - 7.5%

Összes szavazat: 3573

Ki olvas minket

Oldalainkat 12 vendég és 0 tag böngészi

Az életem egy film, amelynek kiváló a szereposztása és legendás a forgatókönyve. Én írom, én csinálom a szerepválogatást és én vagyok a rendező.

Szerinted gazdag-e az, akinek sok a fizetése? Esetleg az a gazdag, akinek sok pénze van a bankban? Gazdag-e az, akinek nagy vagyona van? Egyáltalán: ki a gazdag ember?

Sokan hiszik magukról, hogy mivel most jó állásban vannak, magas fizetést kapnak, ezért ők gazdagok, és többet utazhatnak, nagyobb házba költözhetnek, új autót vezethetnek stb. Amíg meg van az állásuk, addig minden szép és jó. De, azért mindig rettegnek attól, hogy jön a cégnél egy új igazgató, az állás odalesz, és minden, amit ebből az állásból, és a hozzá tartozó fizetésből lehetett finanszírozni.

Ismerek olyan embert is, aki egész életében harácsolt, szinte mindent megvont magától és a családjától. Épp csak a legszükségesebb dolgokra költött, mert félt, hogy elfogy a pénze. Most is aránylag magas nyugdíjat kap, és a bankszámláján több millió forint van. Mindenkivel házsártos, barátságtalan öregember lett, még a dédunokájára sem kíváncsi, az egyetlen fia pedig nagyon ritkán látogatja meg.

Ismerek vagyonos embereket is, akik éjjel-nappal attól rettegnek, hogy elvesztik a vagyonukat. Ezért aztán nincsenek barátaik, képtelenek kikapcsolódni, állandó stresszben élnek, amitől aztán mindenféle testi és lelki betegségben szenvednek.

Szerintem a gazdagság máshol kezdődik. Ott, ahol félelem nélkül élhetek, mert lényegtelen, hogy elveszítem az állásomat, a pénzemet vagy a vagyonomat. A gazdagság ott kezdődik, ahol a veszteségtől való félelem nélkül élhetek, mert tudom az útját annak, hogy hogyan teremtsem meg újra azt a pénzt, amire szükségem van nekem, és a családomnak.

Én úgy gondolom, hogy igazán az a gazdag ember, aki bárhol is van a világon, újra és újra képes felépíteni a vagyonát. Tehát a gazdagság a tudásunkban rejlik, a pénztárcánk vagy a bankszámlánk mérete csak a tudásunk következménye.

Én, ilyen gazdag ember akarok lenni, és tanulom annak a módját, hogy bármikor újra fel tudjam építeni a vagyonomat.