Szavazás

Hány százalék hozamot szeretnél elérni a tőzsdén?

Ki olvas minket

Oldalainkat 11 vendég és 0 tag böngészi

Az életem egy film, amelynek kiváló a szereposztása és legendás a forgatókönyve. Én írom, én csinálom a szerepválogatást és én vagyok a rendező.

Csináljunk a tőkénken havi 15% kamatot!

Sokáig hajtott engem is ez a vágy, és kerestem rá a tőzsdei stratégiákat. Aránytalanul drága tanfolyamokat fizettem ki, ültem végig, bízva abban, hogy majd a tanfolyamon megmutatják végre, hogyan kell ezt csinálni. Nem mutatták meg.

Arra viszont jók voltak, hogy szép lassan magamhoz térjek, és ne kergessek hiú ábrándokat. Ma már úgy gondolom, hogy bőven elegendő nekem, ha folyamatosan tudok pénzt csinálni a tőzsdén, biztonságosan. Ma már nem sok pénzt akarok keresni a tőzsdén, sokkal fontosabb a tőkém biztonságos befektetése, ill. folyamatos bevételek megszerzése. Amennyiben egyik hónapban 4%-ot érek el a tőkémen, a másikban meg csak 2%-ot, akkor sem érzem kontárnak magam. Más a célom.

Látva a mai gazdasági folyamatokat, én nem tudok bízni abban, hogy majd a kormány, meg a már most sem működő nyugdíj rendszerek fogják biztosítani az én jövőmet. Egy dologban bízok: csak a saját befektetéseim képesek biztosítani az anyagi védettségemet.

Ezért tanulom a tőzsdét, és ezért nem fontos a számomra, hogy 2, 4, vagy 15%-ot érjek el a befektetésemen.

Én egyszerű logikát követek: most, amíg fiatal vagyok, képes vagyok jövedelmet szerezni. Ezekből a jövedelmekből kell megalapoznom a jövőmet, ezeket a bevételeket kell megtanulnom úgy befektetni, hogy azok nyugdíjas napjaimban is eltartsanak.

Vagyis: az alkalmi bevételeimből kell állandó bevételt csinálnom.

Nagyon kevés az a pénz, amit jelenleg is félre tudok tenni a saját „nyugdíj alapomba”, de , éppen ezért fektetek be a tőzsdén. A tőzsdén ugyanis nem kell hatalmas pénzeket befektetni. Éppen elég, ha egy kevés pénzzel megtanulsz 2, 4%-ot folyamatosan keresni, és a kamatos-kamat erejét kihasználva, hosszútávon, ezek a kis összegek képesek lesznek eltartani.

Ezért tartom fontosnak, hogy ne a 15%-os kamatot célozzuk meg, inkább tanuljuk meg először azt, hogy hogyan tudunk részvényeket vásárolni, azokra hogyan tudunk biztosításokat kötni, hogy ne veszítsük el a pénzünket, és az így befektetett pénzünkön, hogyan lehet folyamatosan pénzt csinálni.